Skip to main content

Gulas de vita






  • 1 kg carne de vita
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei verde mare
  • o ceapa mare
  • paprica iute, piper, vegeta, ardei iute macinat
  • 3 rosii carnoase
  • o capatana usturoi
  • patrunjel verde
  • 100 g ulei
  • o cana bulion
Carnea se taie bucati potrivit de mari, ardeiul se taie cuburi mari, ceapa solzi lati, morcovul se taie rondele de un cm. Toate se pun la prajit in ulei, se pune paprica, piper, vegeta. Dupa ce s-au calit se pune apa cat cuprinde, se acopera si se lasa la fiert.
Separat se caleste usturoiul taiat feliute in 2 linguri de ulei, peste se pune cele 3 rosi taiate cuburi. si putin ardei iute macinat. Tot aici se pune si bulionul.
Cand carnea si legumele au fiert, puneti pasta asta de usturoi peste si lasati sa mai fiarba putin.
Intre timp pregatim galustele de faina.
  • 3 oua
  • faina
  • o lingura de ulei
  • sare
Se amesteca ouale cu uleiul si faina cat sa iasa un terci gros. Lingura se moaie in gulas si luam cate o lingura de terci si ii dam drumu in cratita.
Lasam sa fiarba si galustele (fara capac), si la urma punem patrunjelul verde taiat marunt.


Eu nu am pus cartofi deloc, ne plac mai mult galustele de faina decat cartofi :).

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P