Skip to main content

Pachetele cu branza



Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele.
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g parmesan
  • 3 oua + un ou pentru uns foile
  • 2-3 linguri de gris
  • ulei pentru prajit
Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri.

Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel.
Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)


 


Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.





Comments

ali said…
Ce bine arata pachetelele!
Denisa said…
Hi, Geo...Iarasi am o intrbare:D...De unde iei foile acestea?
Iarasi din magazine europene, sau sunt si la americani?

Thanks:*
Georgiana Petru said…
Denisa foi din astea am vazut cam peste tot, nu stiu daca le au si la jewel ca eu merg fff rar pe acolo, dar se cheama Fillo Dough, Se gasesc de obicei la congelatoar. uite aici un link cum arata pachetul, daca gasesti iti recomand sa iei numarul 10 pt ca sunt cele mai groase si nu se rup asa de repede. http://avidityfitness.net/wp-content/uploads/2008/09/6a00d83451fa5069e200e54f3214d18834-800wi.jpg
Denisa said…
Sorry ca raspund asa greu, dar mi-am schimbat Windows-ul la laptop si nu mi-a mai ramas in Booksmarks reteta...Abia acum am gasit-o.

multumesc de raspuns, voi cauta sa vad daca gasesc.

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P