Skip to main content

Tiramisu la pahar


Pentru crema
  • 900 g mascarpone ( eu am folosit Belgioioso)
  • 600 g frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic capucino cu aroma de rom
  • 50 ml rom aromat
  • 4 lingurite de nes frecat cu putina apa fierbinte.
  • 250 gr zahar pudra
Intro cratita se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul, dupa aia adaugati plicul de capucino+romul si  puneti bolul pe baie de aburi si amestecati incontinuu pana compozitia incepe sa se ingroase.. (cam 8-10 min). Dupa aia il luati de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca complet.
Branza mascarpone se bate pana devine pufoasa. Frisca se bate si ea cu zahar dupa gust.
Cand compozitia de oua sa racit complet se mixeaza cu frisca + mascarpone+ nesul. Acum puneti gusta de zahar sau rom, daca vreti mai puneti pune din fiecare  dupa gustul vostru.

  • 50 de piscoturi
  • o cana si 1/2 de cafea tare, indulcita si racita
Eu am folosit pahare, si mi-au iesit 8 pahare ca cele din poza + o tava ca de cozonaci.

pentru pahare am inmuiat piscotul in cafea 2 secunde  si l-am rupt in 2-3, am pus 2 linguri de crema, si tot asa pana sa umplut paharul.. Daca nu vreti sa folositi pahare  puneti direct intro tava, care o stropiti cu apa rece si puneti folie transparenta. se pune  un strat de piscoturi inmuiate, unul de crema, etc.. Folosind o sita de ceai presatari cacao deasupra. Se da la rece cateva ore.
Eu am facut pentru prima data dar  mi sa parul f usor si rapid de facut.

.

Comments

Ioana V. said…
buna idee! arata minunat!
Te-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai usor.
Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P