Pentru crema
- 900 g mascarpone ( eu am folosit Belgioioso)
- 600 g frisca lichida
- 5 galbenusuri
- 1 plic capucino cu aroma de rom
- 50 ml rom aromat
- 4 lingurite de nes frecat cu putina apa fierbinte.
- 250 gr zahar pudra
Intro cratita se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul, dupa aia adaugati plicul de capucino+romul si puneti bolul pe baie de aburi si amestecati incontinuu pana compozitia incepe sa se ingroase.. (cam 8-10 min). Dupa aia il luati de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca complet.
Branza mascarpone se bate pana devine pufoasa. Frisca se bate si ea cu zahar dupa gust.
Cand compozitia de oua sa racit complet se mixeaza cu frisca + mascarpone+ nesul. Acum puneti gusta de zahar sau rom, daca vreti mai puneti pune din fiecare dupa gustul vostru.
- 50 de piscoturi
- o cana si 1/2 de cafea tare, indulcita si racita
Eu am folosit pahare, si mi-au iesit 8 pahare ca cele din poza + o tava ca de cozonaci.
pentru pahare am inmuiat piscotul in cafea 2 secunde si l-am rupt in 2-3, am pus 2 linguri de crema, si tot asa pana sa umplut paharul.. Daca nu vreti sa folositi pahare puneti direct intro tava, care o stropiti cu apa rece si puneti folie transparenta. se pune un strat de piscoturi inmuiate, unul de crema, etc.. Folosind o sita de ceai presatari cacao deasupra. Se da la rece cateva ore.
Eu am facut pentru prima data dar mi sa parul f usor si rapid de facut.
.
Comments
Te-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai usor.
Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.