- 8 oua
- 700 g lapte
- 650 g lapte condensat
- 2 lingurite esenta de vanilie sau rom
- In reteta de pe cutia de lapte condensat scria si zahar(80 g) dar eu n-am mai pus pt ca e suficient de dulce laptele condensat.
Pt caramel:
- 75 g zahar
- 25 g apa
Laptele + laptele condensat se pun la fiert la foc incet pana da in clocot. Ouale se pun intr-un castron si se mixeaza bine, se adauga esenta de rom/vanilie, adaugam si laptele cald peste oua si mixam .
Separat topim zaharul in apa amestecand continuu pana se leaga compozitia si incepe sa se caramelizeze.*Aveti grija sa nu se arda. Cand a inceput sa se maroneasca il luati imediat de pe foc si turnati cu grija cate o lingura in fiecare forma termorezistenta. Asezati formele intro tava si turnati compozitia de oua in fiecare forma pana sus(o sa scada la cuptor).
Umpleti tava cu apa pana la jumatate si dati la cuptor pentru 50 min - o ora la 180 °C. crema se incearca cu un cutit; daca iese curat, e gata. Lasa-ti crema sa se racoreasca in forme si dati la frigider pt 2 ore inainte de a servi.Se desprind cu ajutorul unui cutit si se rastoarna pe farfurie.
Comments