- 200 g macaroane
- 800 g piersici mari
- 750 ml lapte
- 220 g zahar pudra
- 6 galbenusuri
- 90-100 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- unt cat o nuca
Fierbi laptele cu zaharul vanilat si lasi sa se racoreasca. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugi faina si laptele racorit si fierbi compozitia pe foc mic cam 10 min cat sa se ingroase. O dai deoparte adaugi untul, amesteci bine si lasi sa se raceasca. Macaroanele se fierb in apa clocotita cu putina sare, dupa ce au fiert se trec sub un jet de apa, le tai si le amesteci cu crema de vanilie racorita. Piersicile se curata de coaja si samburi si se taie felii. Intrun vas inalt asezi un strat de macaroane, unul de fructe, unul de macaroane si termini cu un strat de fructe. Optional presari nuca macinata deasupra. Desertul se da la frigider pentru cel putin o ora.
Comments