- 1 kg cartofi
- 1 ou
- sare
- faina cat cuprinde
- 5 linguri gris
- 4-5 prune mari
Fierbi cartofi in coaja, ii cureti si ii dai pe razatoare. Adaugi oul, sarea, grisul si faina cat sa obti un aluat putin lipicios. Prunele se spala, se taie in 2 si scoatem samburi, se umplu cu zahar. Luam 2 linguri cu aluat si il punem in palma, adaugam o jumatate de pruna si deasupra mai punem o lingura de aluat si formam o galusca rotunda. (* Pruna trebuie sa fie acoperita complet cu aluat) Ca sa nu se lipeasca aluatul de maini tapetati mainile cu faina mereu.
Pregatim pesmetul
- 250 g pesmet
- 100 g zahar
- 1 cub unt
- optional praf de scortisoara
Intr-o tigaie uscata punem cubul de unt + pesmetul si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare usor maronie si adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. *Daca vreti mai dulce puteti pune mai mult zahar.
Umplem o cratita cam jumatate cu apa si putina sare si lasam sa clocoteasca, punem galustele la fiert pana incep se ridice la suprafata (atunci sunt fierte). Scoatem galustele pe o farfurie si calde le tavalim prin pesmetul cu zahar.
Comments