Skip to main content

Prajitura Desteapta


O prajitura deosebita si ff usor de preparat.
  •  8 oua
  • 225 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte caldut
  • 2 linguri apa
  • 300 g zahar tos
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • optional coaja de la o lamaie






Margarina se pune la topit intro cratita si se lasa la racit. In 2 castroane separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu varful de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul tos + zaharul vanilat + 2 linguri de apa pana la omogenizare. Adaugam si margarina topita si racita peste galbenusuri si mixam iar pana la omogenizare, punem si faina in ploaie si mixam bine, punem si laptele caldut peste galbenusuri si mixam f bine.Adaugam in aceasta  compozitie si albusurile batute, si mixam fff bine cu un tel. Compozitia rezultata trebuie sa  fie lichida ca o ciorba de burta. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam toata compozitia si o bagam in cuptorul preincalzit pt o ora la foc mic.  * Nu deschideti usa pentru ca se poate lasa.  Eu am puso pe gratarul cel mai inalt. E gata cand trece testul scobitorii. Prajitura se taie rece si se pudreaza cu zahar.  


Sursa de inspiratie Gourmandine.

Comments

Stefy said…
ce bine arata....:)

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.