Skip to main content

Prajitura Desteapta


O prajitura deosebita si ff usor de preparat.
  •  8 oua
  • 225 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte caldut
  • 2 linguri apa
  • 300 g zahar tos
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • optional coaja de la o lamaie






Margarina se pune la topit intro cratita si se lasa la racit. In 2 castroane separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu varful de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul tos + zaharul vanilat + 2 linguri de apa pana la omogenizare. Adaugam si margarina topita si racita peste galbenusuri si mixam iar pana la omogenizare, punem si faina in ploaie si mixam bine, punem si laptele caldut peste galbenusuri si mixam f bine.Adaugam in aceasta  compozitie si albusurile batute, si mixam fff bine cu un tel. Compozitia rezultata trebuie sa  fie lichida ca o ciorba de burta. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam toata compozitia si o bagam in cuptorul preincalzit pt o ora la foc mic.  * Nu deschideti usa pentru ca se poate lasa.  Eu am puso pe gratarul cel mai inalt. E gata cand trece testul scobitorii. Prajitura se taie rece si se pudreaza cu zahar.  


Sursa de inspiratie Gourmandine.

Comments

Stefy said…
ce bine arata....:)

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P