Desi le-am facut de ceva vreme am si uitat sa le postez aici...
Blatul l-am facut dupa reteta de kinder pinguin de pe blogul Laurei Laurentiu. Deci am pus asa:
- 10 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri de gris sau pesmet
- 5 linguri faina
- 5 linguri miere
- 5 linguri cacao
- 200 g zahar
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- un praf de sare
- 1 pachet si 1/2 praf de copt.
Ouale se separa, galbenusurile se bat cu zaharul + zaharul vanilat pana amestecul e ca o crema. Se adauga faina, cacao, praful de copt si grisul. Se mixeaza usor. Adaugati si uleiul + laptele+ mierea peste galbenusuri. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza si albusurile peste galbenusuri amestecand ff usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie destul de lichida. Eu l-am impartit in 3 aluatul si am copt 3 foi pe hartie de copt, la 170 grade C pana a trecut testul scobitori.
Crema
Sursa este de pe blogul bucataresele vesele.
- 500 g frisca lichida
- 500 g ciocolata
- 150 g zahar( desi in reteta scria si de zahar eu nu am mai pus pt ca mi sa parut destul de dulce cioco)
- 1 esenta rom
Ciocolata se rupe bucatele mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida amestecand mereu pana se topeste ciocolata bine. Se opreste focul, adaugam romul si se lasa la racorit afara, apoi se baga la frigider o ora - 2.
Rece de la frigider se spumeaza cu mixerul.
Siropul eu l-am facut din 250 g apa, 170 g zahar si esenta de rom :).
Crema eu am impartit-o in 2. Punem prima foaie de blat, insiropam, punem crema si o nivelam frumos, continuam cu a 2-a foaie, iar sirop si crema si deasupra punem ultima foaie o insiropam putin si taiem patrate, eu am topit ciocolata si le-am glazurat deasupra. Se decoreaza dupa preferinta.
Comments