Skip to main content

Amandine

Desi le-am facut de ceva vreme am si uitat sa le postez aici...



Blatul l-am facut dupa reteta de kinder pinguin de pe blogul Laurei Laurentiu. Deci am pus asa:
  •  10 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri de gris sau pesmet
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 pachet si 1/2 praf de copt.
Ouale se separa, galbenusurile se bat cu zaharul + zaharul vanilat  pana amestecul e ca o crema. Se adauga faina, cacao, praful de copt si grisul. Se mixeaza usor. Adaugati si uleiul + laptele+ mierea peste galbenusuri. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza si albusurile peste galbenusuri amestecand ff usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie destul de lichida. Eu l-am impartit in 3 aluatul si am copt 3 foi pe hartie de copt, la 170 grade C pana a trecut testul scobitori.

Crema
Sursa este de pe blogul bucataresele vesele.
  • 500 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata
  • 150 g zahar( desi in reteta scria si de zahar eu nu am mai pus pt ca mi sa parut destul de dulce cioco)
  • 1 esenta rom
Ciocolata se rupe bucatele mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida amestecand mereu pana se topeste ciocolata bine. Se opreste focul, adaugam romul si se lasa la racorit afara, apoi se baga la frigider o ora - 2.
Rece de la frigider se spumeaza cu mixerul.



Siropul eu l-am facut din 250 g apa, 170 g zahar si esenta de rom :).

Crema eu am impartit-o in 2. Punem prima foaie de blat, insiropam, punem crema si o nivelam frumos, continuam cu a 2-a foaie, iar sirop si crema si deasupra punem ultima foaie o  insiropam putin si taiem  patrate, eu am topit ciocolata si le-am glazurat deasupra.  Se decoreaza dupa preferinta.

Comments

felis said…
Cat de bine arata amaninele... Am incercat sa ma adaug la lista de prieteni la tine dar am o eroare... mai incerc maine

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P