Skip to main content

Placinta cu branza si lapte batut



  • 1 pachet foi fillo(eu am avut cele mai groase si au fost 10 foi)
  • 800 ml lapte batut
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr parmesan
  • 10 oua
  • 100 gr branza asiago ras
  • 150 gr zahar(noua nu ne place f dulce dar daca vreti puneti mai mult zahar)




Pentru uns foile topim 50 g unt+50 ml ulei la microunde.


Ingredientele de mai sus sunt pt o tavs mare cat foile fillo, daca folositi o tava mai mica injumatatiti ingredientele si folisiti mai putine foi fillo.


Intrun bol mare se amesteca laptele batut, branza de vaci, parmesanul, branza asiago, ouale si zaharul.
Tava se unge cu o pensula cu putin unt si ulei care le-am topit la microunde se pun 3 foi, care se ung cu pensula cu unt+ulei, punem 1/3 din branza, punem iar 3 foi le ungem cu unt+ulei , punem branza, iar 2 foi, unt+ ulei si restul de branza, deasura pun ultimele 2 foi le ungem cu unt+ ulei, intepam placinta cu o furculita si se coace la 200 grade pt aproape o ora 1/2 pana se rumeneste frumos deasupra si inauntru se incheaga..

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.