- 1 pachet foi fillo(eu am avut cele mai groase si au fost 10 foi)
- 800 ml lapte batut
- 500 gr branza de vaci
- 300 gr parmesan
- 10 oua
- 100 gr branza asiago ras
- 150 gr zahar(noua nu ne place f dulce dar daca vreti puneti mai mult zahar)
Pentru uns foile topim 50 g unt+50 ml ulei la microunde.
Ingredientele de mai sus sunt pt o tavs mare cat foile fillo, daca folositi o tava mai mica injumatatiti ingredientele si folisiti mai putine foi fillo.
Intrun bol mare se amesteca laptele batut, branza de vaci, parmesanul, branza asiago, ouale si zaharul.
Tava se unge cu o pensula cu putin unt si ulei care le-am topit la microunde se pun 3 foi, care se ung cu pensula cu unt+ulei, punem 1/3 din branza, punem iar 3 foi le ungem cu unt+ulei , punem branza, iar 2 foi, unt+ ulei si restul de branza, deasura pun ultimele 2 foi le ungem cu unt+ ulei, intepam placinta cu o furculita si se coace la 200 grade pt aproape o ora 1/2 pana se rumeneste frumos deasupra si inauntru se incheaga..
Comments