- 1 pachet foi fillo subtiri
- 500 g nuca macinata
- cateva linguri zahar brun
- coaja de la o portocala
- optional~ 1/2 lingurita scortisoara
- 100 g unt topit pentru uns foile
- 1 ou
Nuca se amesteca cu zaharul brun, coaja de portocala si scortisoara.
Foile le puteti pune pe lung sau pe lat depinde cat de mare aveti tava. Foaia se unge cu unt topit, se presara nuca si se ruleaza, la urma se imping capetele ruloului catre centru si se increteste putin. Rulourile se aseaza in tava unsa cu unt. ( Le puteti lasa lungi sau sub forma rotunda )
Eu le-am uns cu ou deasupra. Se coc la 180-190 de grade pana se rumenesc. Pregatim siropul.
Pt sirop
- 400 ml de apa
- coaja de la o portocala
- 100 ml suc de portocale proaspat stors
- 200-250 g zahar
- 4 linguri de miere
Comments