Skip to main content

Cuib de viespi



Reteta este preluata de pe blogul Laurei.

Aluat
  • 500 grame faina
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura untura de porc
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
    • 25 grame drojdie proaspata
    • putin lapte caldut
    • 2 lingurite zahar

           Mai intai pregatim maiaua, punem drojdia intrun bol, adaugam zaharul, laptele + 2 lingurite faina si o amestecam bine. Faina se pune intr-un bol si se adauga maiaua, smantana, untura,un praf de sare, o lingura de zahar si galbenusurile (pastrati albusurile pentru umplutura), se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele si adaugam untul care il incalzim la microunde 10 secunde si incepem sa framantam aluatul pana se desprinde de maini(eu l-am scos pe masa si l-am framantat). Aluatul se lasa la crescut.( Eu l-am lasat 30 de minute).

Pregatim umplutura
  • 250 grame nuca macinata
  • 200 grame zahar ( eu am pus doar 100 grame)
  • 100 ml lapte
  • 2 albusuri
Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul si cand zaharul este topit se adauga nuca macinata si se lasa la racorit. Intr-un bol batem cele 2 albusuri spuma tare cu 2 linguri de zahar. Cand nuca sa racorit o amestecam cu albusurile batute.
Aluatul dospit eu l-am taiat in 2. Din fiecare bucata se intinde foaie subtire se unge cu umplutura  si se ruleaza. Se taie felii de 1 jumatate - 2 cm.



 Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza cuiburile in tava. Optional se ung cu ou ( Mie mi s-au parut mai frumoase neunse). Se coc la 180 grade C pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar. Foarte fragede aceste cuiburi chiar si dupa 2 zile.

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P