Reteta este preluata de pe blogul Laurei.
Aluat
- 500 grame faina
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura untura de porc
- 250 g margarina
- 2 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 1 lingura zahar
- 25 grame drojdie proaspata
- putin lapte caldut
- 2 lingurite zahar
Mai intai pregatim maiaua, punem drojdia intrun bol, adaugam zaharul, laptele + 2 lingurite faina si o amestecam bine. Faina se pune intr-un bol si se adauga maiaua, smantana, untura,un praf de sare, o lingura de zahar si galbenusurile (pastrati albusurile pentru umplutura), se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele si adaugam untul care il incalzim la microunde 10 secunde si incepem sa framantam aluatul pana se desprinde de maini(eu l-am scos pe masa si l-am framantat). Aluatul se lasa la crescut.( Eu l-am lasat 30 de minute).
Pregatim umplutura
- 250 grame nuca macinata
- 200 grame zahar ( eu am pus doar 100 grame)
- 100 ml lapte
- 2 albusuri
Aluatul dospit eu l-am taiat in 2. Din fiecare bucata se intinde foaie subtire se unge cu umplutura si se ruleaza. Se taie felii de 1 jumatate - 2 cm.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza cuiburile in tava. Optional se ung cu ou ( Mie mi s-au parut mai frumoase neunse). Se coc la 180 grade C pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar. Foarte fragede aceste cuiburi chiar si dupa 2 zile.
Comments