Aluat
- 250 g untura
- 250 ml bors
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 200 g zahar
- coaja portocala + lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- un praf de sare
- 1 pliculet praf de copt
- 1 kg faina
Eu am impartit aluatul in doua si o parte am amestecato cu cacao. Se presara faina pe masa, se intinde foaie subtire si se decupeaza fursecuri cu diverse forme ( de care vreti voi ).
Tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pana cand marginile devin aurii.
Crema
- 200 g ciocolata
- 250 ml lapte
- 5 linguri lapte praf
- 1 lingura cacao
- 150 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- o esenta rom
Intr-o cratita se pune ciocolata si laptele, cand ciocolata s-a topit adaugam laptele praf +cacao si amestecam bine. Luam cratita de pe foc si o lasam la racit. Separat frecam untul spuma cu zaharul pudra. Cand crema s-a racit complet o adaugam peste unt, punem si esenta de rom si amestecam cu mixerul.
Cand fursecurile s-au racorit se ung pe o parte cu crema si se lipesc cate 2. Se orneaza dupa plac. Eu am folosit ciocolata si glazura de zahar pudra care am facut-o asa:
- 2 linguri de lapte
- o cana de zahar pudra
- Se pun intr-un castron si se freaca pana devine un lichid gros.( Daca e prea subtire mai puneti zahar)
Comments