Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 22 cupcakes.
- 5 oua
- 10 linguri apa
- 10 linguri ulei
- 1 plic ciocolata calda
- 120 g zahar
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 50 ml lapte
- 150 g faina
- un praf de sare
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zahar pana se ingroasa, se adauga uleiul, apa, ciocolata calda, cacao, faina si praful de copt stins in lapte si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu galbenusurile usor prin rasturnare.
- 1 compot de visine ( a meu a avut cam 700 ml)
- 1 plic praf de budinca
- 400 ml frisca lichida
- 30 ml visinata
- 50 g ciocolata rasa
Se opresc 22 de visine pentru decor si restul le scoatem samburii. Din zeama de compot oprim 50 ml pentru insiropat si restul il punem pe foc impreuna cu budinca la foc mic pana se ingroasa.
Hartiile de cupcakes se pun in forme si se umplu jumatate cu compozitie, se pun 2 visine+ o lingura de sos de compot si peste se acopera iar cu compozitie cam trei sfert. Se coc la 180 de grade C pana trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.
Cele 50 ml de compot se amesteca cu visinata si se insiropeaza fiecare cupcake. Frisca se mixeaza cu zahar pudra dupa gust pana devine pufoasa. Se orneaza fiecare cupcake cu frisca, se pune cate o visina in mijloc, ciocolata rasa si se stropeste cu sosul de compot.
Comments