Skip to main content

Cupcakes Padurea Neagra

 
Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 22 cupcakes.



  • 5 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic ciocolata calda
  • 120 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 150 g faina
  • un praf de sare


Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zahar pana se ingroasa, se adauga uleiul, apa, ciocolata calda, cacao, faina si praful de copt stins in lapte si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu galbenusurile usor prin rasturnare.
  • 1 compot de visine ( a meu a avut cam 700 ml)
  • 1 plic praf de budinca
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 ml visinata
  • 50 g ciocolata rasa
Se opresc 22 de visine pentru decor si restul le scoatem samburii. Din zeama de compot oprim 50 ml pentru insiropat si restul il punem pe foc impreuna cu budinca la foc mic pana se ingroasa.
 
Hartiile de cupcakes se pun in forme si se umplu jumatate cu compozitie, se pun 2 visine+ o lingura de sos de compot si peste se acopera iar cu compozitie cam trei sfert. Se coc la 180 de grade C pana trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.





 
Cele 50 ml de compot se amesteca cu visinata si se insiropeaza fiecare cupcake. Frisca se mixeaza cu zahar pudra dupa gust  pana devine pufoasa. Se orneaza fiecare cupcake cu frisca, se pune cate o visina in mijloc, ciocolata rasa si se stropeste cu sosul de compot.


Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P