Blatul l-am facut blatul l-am facut pe cel de chec din 8 oua.
Crema este preluata de pe blogul Laurei.
Blatul se coace si se lasa la racit. Se taie apoi blatul in 3 nivele.
La crema eu am facut portie dubla si am pus asa:
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- coaja de la o lamaie + zeama
- 250 ml sampanie
- 4 albusuri
- 400 ml frisca lichida
- 20 g gelatina( eu am pus 30 de g pentru ca am pus mai multa frisca decat Laura )
Sirop
40 ml apa cu putin zahar se pune pe foc pana se topeste zaharul si se adauga 30 ml sampanie.
Pe un platou se aseaza un blat, se insiropeaza, se adauga 1/2 de crema, iar alt blat, sirop, restul de crema, blat si sirop. Se da la rece cateva ore si se orneaza dupa preferinta. Eu am facut fondant de marshmallows:
- 250 marshmallows
- 500-600 g zahar pudra
- 2 linguri de apa
Comments