Skip to main content

Rulada cu zmeura si mascarpone



  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate pliculet praf de copt
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu zahar. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, cacao, praful de copt si faina. Apoi incorporati albusurile spuma peste galbenusuri si amestecati usor. Tapetati o tava mare(sau 2 mai mici.. tava mea a avut 30x22 si am copt 2 foi ) cu hartie de copt si intindeti compozitia. Coaceti la 180 de grade C pana trece testul scobitori. Dupa ce scoateti foaia din cuptor o asezati pe un prosop umed si o rulati.


Crema
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra dupa gust
Frisca se bate spuma cu zahar pudra dupa gust.  Branza mascarpone se bate si ea spuma cu zaharul vanilat si zahar pudra dupa gust. Incorporati branza peste frisca si mixati bine.

Sos de zmeura

 100 g zmeura
3 linguri zahar
2 linguri apa
1 lingurita unt
putina zeama de lamaie

Toate se pun pe foc si se dau in cateva clocote.

Foaia se deruleaza si se aseaza un strat de crema si peste se pune cateva linguri de sos. Se ruleaza usor si se da la rece timp de o ora.

Rulada se glazeaza cu ciocolata topita(mie mi-a ajuns 100 g).



Reteta am preluat-o din revista practic cu mici modificari.







Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei sa incapa toat

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si deasupra

Covrigi crocanti

1 kg faina 2 cuburi drojdie apa calda 5 linguri ulei sare Se framanta un aluat putin mai tare decat cel de paine si se lasa la crescut 30 de minute. Aluatul se imparte in bile egale. Intindem un snur si trecem capatul snurului stang in dreapta si cel drept in stanga si se rasuceste fiecare capat in jurul cercului.   250 g zahar 1,5 l apa mac amestecat cu cateva lingurite de sare Intr-o oala se caramelizeaza zaharul si cand are culoarea brun deschis se adauga apa si se lasa la fiert  pana se topeste tot caramelul, apoi se da focul incet, se adauga cativa covrigi si se lasa la fiert 30 de secunde pe fiecare parte.  Se scot si fiecare jumatate de covrig se tavaleste prin mac. Se coc la foc iute pe treapta cea mai inalta de la cuptor.