Skip to main content

Mini tarte cu pomelo




Pentru 16 tarte













  • 500 g faina
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 10 linguri apa



Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 30 min.

Aluatul se imparte in 16 bucatele, fiecare bucatica se intinde cu sucitorul si se imbraca  formele de mini tarte unse cu unt.

 Se inteapa cu furculita fundul tartelor si se coc la 180 de grade C.



Crema este  de la tortul cu lapte care mi-a placut f mult.
  • 670 lapte
  • 70 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 70 ciocolata alba
    • 150 g margarina
    • 100 g zahar pudra
    • 50-70  ml suc proaspat stors de pomelo
      • 1 fruct pomelo + 2-3 kiwi  pentru decor.
Amestecam 100 ml lapte cu zahar (cele 2,5 linguri ) si amidon. Restul de lapte se pune la foc mic intr-o oala impreuna cu ciocolata pana da in clocot. Se adauga apoi amestecul de amidon amestecand continuu pana cand se ingroasa. Lasati sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se mixeaza cu crema racita complet si sucul de pomelo( puneti mai intai 50 ml si dupa aia mai adaugati 20 daca e prea tare crema.)
 
Tartele se umplu cu crema si se decoreaza cu cate o felie de pomelo curatata si kiwi.
  

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.