Skip to main content

Mini tarte cu pomelo




Pentru 16 tarte













  • 500 g faina
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 10 linguri apa



Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 30 min.

Aluatul se imparte in 16 bucatele, fiecare bucatica se intinde cu sucitorul si se imbraca  formele de mini tarte unse cu unt.

 Se inteapa cu furculita fundul tartelor si se coc la 180 de grade C.



Crema este  de la tortul cu lapte care mi-a placut f mult.
  • 670 lapte
  • 70 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 70 ciocolata alba
    • 150 g margarina
    • 100 g zahar pudra
    • 50-70  ml suc proaspat stors de pomelo
      • 1 fruct pomelo + 2-3 kiwi  pentru decor.
Amestecam 100 ml lapte cu zahar (cele 2,5 linguri ) si amidon. Restul de lapte se pune la foc mic intr-o oala impreuna cu ciocolata pana da in clocot. Se adauga apoi amestecul de amidon amestecand continuu pana cand se ingroasa. Lasati sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se mixeaza cu crema racita complet si sucul de pomelo( puneti mai intai 50 ml si dupa aia mai adaugati 20 daca e prea tare crema.)
 
Tartele se umplu cu crema si se decoreaza cu cate o felie de pomelo curatata si kiwi.
  

Comments

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P