- 600-700 g faina
- 150 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 oua
- 6 linguri smantana
- 1 lingurita amoniac
- 2 linguri de lapte
Foile coapte sunt tari dar se inmoaie dupa ce punem crema.
Crema
- 1,200 l lapte
- 12 linguri gris
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- 200 g unt
- zahar dupa gust
- 6 mere
- zahar dupa gust
- cateva linguri de pesmet
- o lingura unt
Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gust si zaharul vanilat. Cand incepe se fiarba se pune grisul si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se pune coaja de lamaie si se lasa la racit. Untul se freaca si se pune lingura dupa lingura de crema peste si se mixeaza. La urma se pune zeama de lamaie si se mixeaza.
Merele se curata si se taie cuburi mici. Se pune untul intr-o tigaie , se adauga merele peste si zahar. Se lasa la calit pana se inmoaie. La urma se pune pesmetul ca sa absoarba zeama lasata de mere.
Se aseaza o foaie pe un platou, se pun merele, un strat de crema, alta foaie, restul de crema si ultima foaie deasupra. Optional se pudreaza cu zahar. Prajitura se baga intr-o punga cu tot cu tava pana a 2-a zi si se lasa la temperatura camerei. A doua zi se pastreaza la frigider. O prajitura frageda care se topeste in gura.
Comments