Aluat
Dupa ce aluatul a crescut se intinde un sul care se taie in bucatele mici. (Eu am obtinut 24 bile).
Se formeaza bile mici in podul palmelor din fiecare bucatica de aluat. Se unge o tava rotunda cu unt si fiecare bila se da prin unt topit apoi se tavaleste prin zahar brun amestecat cu scortisoara si se aseaza in tava.
Se coace la 170 de grade C pana se rumeneste cam 40-45 de minute. Cand se scoate din cuptor se lasa in tava cateva minute sa se racoreasca si apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste calda.
- 700 g faina
- 300 ml lapte caldut
- 2 linguri drojdie
- 5 linguri zahar
- 5 linguri unt topit
- un praf de sare
- 1 ou
- optional coaja de lamaie
- 150 g zahar brun
- 2 linguri praf de scortisoara
- 2 linguri unt topit
Dupa ce aluatul a crescut se intinde un sul care se taie in bucatele mici. (Eu am obtinut 24 bile).
Se formeaza bile mici in podul palmelor din fiecare bucatica de aluat. Se unge o tava rotunda cu unt si fiecare bila se da prin unt topit apoi se tavaleste prin zahar brun amestecat cu scortisoara si se aseaza in tava.
Se procedeaza la fel cu restul de bile. Apoi se lasa iar la crescut in tava pana isi dubleaza volumul.
Se coace la 170 de grade C pana se rumeneste cam 40-45 de minute. Cand se scoate din cuptor se lasa in tava cateva minute sa se racoreasca si apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste calda.
Comments