- 500 g faina
- un cub drojdie
- apa calduta
- 50 ml ulei + 3 linguri
- sare
- o lingurita zahar
- coditele de la 4-5 cepe verzi tocate
Punem faina intrun castron, drojdia o frecam cu o lingurita zahar si apa calduta si o punem in mijlocul faini, punem si uleiul + sarea si incepem sa framantam adaugand apa. La urma o framantam cu cele 3 linguri de ulei si o lasam la crescut.
Luam cate o bucatica de aluat si intindem o foaie subtire. Presaram peste foaia de clatita coditele tocate de ceapa verde, dupa care rulam clatita si strangem ruloul rezultat la capat.
Dupa care intindem cu facaletul pana ajunge la o grosime de 0,5 cm.
Punem turtele intr-o tigaie de teflon pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient. Le servim de preferinta calde.
Comments