Reteta este f simpla numai ca depinde de cat de mare e tava care o folositi voi.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se niveleaza. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori. Cand o scoateti o puteti pune pe un prosop umed si o rulati.
Crema
Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit. Frisca se bate spuma tare si peste se adauga crema de vanilie si se mixeaza inca 1 minut.
Se unge foaia cu crema si se ruleaza. Se orneaza dupa preferinta.
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 70 g nuca macinata
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se niveleaza. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori. Cand o scoateti o puteti pune pe un prosop umed si o rulati.
Crema
- 400 ml lapte
- 50 g amidon
- 1 pachet zahar vanilat
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 70 ml frisca
Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit. Frisca se bate spuma tare si peste se adauga crema de vanilie si se mixeaza inca 1 minut.
Se unge foaia cu crema si se ruleaza. Se orneaza dupa preferinta.
Comments
As manca si eu vreo 2 felii.
Pupici!