Skip to main content

Rulada cu nuca si vanilie

Reteta este f simpla numai ca depinde de cat de mare e tava care o folositi voi.


  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 70 g nuca macinata
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar si peste se adauga galbenusurile unu cat unu amestecand usor. Se pune faina,nuca  si praful de copt si se amesteca de sus in jos pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se niveleaza. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori. Cand o scoateti o puteti pune pe un prosop umed si o rulati.


Crema
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 70 ml frisca 
Galbenusurile se mixeaza cu  zahar pana se albesc. Peste se adauga 100 ml lapte si amidon si se amesteca.


Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri  si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit. Frisca se bate spuma tare si peste se adauga crema de vanilie si se mixeaza inca 1 minut.  
Se unge foaia cu crema si se ruleaza. Se orneaza dupa preferinta.


Comments

Mimmi said…
Ioi,ce bine arata...imi lasa gura apa.
As manca si eu vreo 2 felii.
Pupici!

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P