Skip to main content

Rulada cu nuca si vanilie

Reteta este f simpla numai ca depinde de cat de mare e tava care o folositi voi.


  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 70 g nuca macinata
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar si peste se adauga galbenusurile unu cat unu amestecand usor. Se pune faina,nuca  si praful de copt si se amesteca de sus in jos pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune compozitia si se niveleaza. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori. Cand o scoateti o puteti pune pe un prosop umed si o rulati.


Crema
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 70 ml frisca 
Galbenusurile se mixeaza cu  zahar pana se albesc. Peste se adauga 100 ml lapte si amidon si se amesteca.


Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri  si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Crema se lasa la racit. Frisca se bate spuma tare si peste se adauga crema de vanilie si se mixeaza inca 1 minut.  
Se unge foaia cu crema si se ruleaza. Se orneaza dupa preferinta.


Comments

Mimmi said…
Ioi,ce bine arata...imi lasa gura apa.
As manca si eu vreo 2 felii.
Pupici!

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P

Pachetele cu branza

Pentru ca mi-a ramas din pachetul de foi de la Tarta   am facut aceste pachetele. 1/2 pachet foi de placinta 200 g branza dulce de vaci 100 g parmesan 3 oua + un ou pentru uns foile 2-3 linguri de gris ulei pentru prajit Branza dulce , parmesanul, ouale si grisul se amesteca. Foile daca sunt f subtiri puneti cate 2 odata..(ale mele au fost mai groase dar mie imi plac mai mult cele subtiri. Foaile se taie in 2 la mijloc vertical si iar in 2 horizontal. Din fiecare dreptunghi se face cate un pachetel. Eu am uns toate marginile cu o pensula cu ou sa se lipeasca. Punem branza pe foaie indoim partea de sus  apoi capetele laterale  si rulam in continuare pana la capat. (ca in poze)   Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un servetel de hartie. Se servesc reci sau calde.