Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro
• 200 ml apa calduta
• 200 ml ulei
• 2 plicuri zahar vanilat
• 350 g faina
• 1 plic praf de copt
• Coaja de lamiae, esente
Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina, coaja de lamiae si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem spuma cu zaharul pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Ungem cu ulei si tapetam cu hartie de copt o tava mare. Turnam compozitia si o coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Intre timp pregatim siropul.
• 250 g margarina
• 150 ml lapte
• Zahar dupa gust
• cateva linguri cacao
• o ciocolata
• o esenta de rom
- NUCA MACINATA & NUCA DE COCOS
Margarina se pune la foc incet pana se topeste, peste se adauga zahar cam 150 de grame de inceput si dupa mai poti pune daca vrei mai dulce.
Se fierbe pana se topeste zaharul si se adauga laptele + ciocolata+cacao peste . Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata bine si cacao se incorporeaza. Se opreste focul si se pune romul.Se lasa sa se racoreasca complet.
Prajitura se taie bucati cat vreti de mari, se inteapa fiecare bucatica cu o furculita,se inmoaie in sirop si se tavaleste prin nuca de cocos sau nuca.
Comments