- 8 oua
- 500 ml apa
- 200 ml ulei
- 300 g faina
- sare
Apa,uleiul si sarea se pun intr-o craticiora la fiert la foc mic. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se adauga faina se pun iar pe foc si se amesteca bine bine. Acest aluat se lasa la racit. Cand s-a racit punem ouale unul cate unu si amestecam bine..(Eu am pus totul in bolul de la mixer). Trebuie sa iasa un aluat cremos.
Jumatate de aluat se pune in pos cu sprit mare si se fac rozete dese intr-o forma mare(a mea a avut 28 cm diametru) rotunda tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu 20-258 min. In alta tava tapetata cu hartie de copt se fac rozete mai rare sa nu se lipeasca una de alta.
Se dau la cuptor la foc mediu 20-25 min... ATENTIE- primele 15 minute nu deschideti usa la cuptor. Cand sunt rumenite frumos le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Eu am facut doua creme care le-am amestecat.
Crema 1
- 400 g ciocolata
- 400 ml frisca lichida
- esenta de rom
- Ciocolata se rupe bucatele mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida amestecand mereu pana se topeste ciocolata bine. Se opreste focul, adaugam romul si se lasa la racorit afara, apoi se baga la frigider o ora - 2. Rece de la frigider se spumeaza cu mixerul.
Crema 2
- 400 ml lapte
- 40 g amidon
- 150 g zahar
- esenta de rom
- 3 galbenusuri
- cateva linguri cacao
Galbenusurile se mixeaza cu zahar pana se albesc. Peste se adauga 100 ml lapte,amidon+cacao si se amesteca.
Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa la racit.
Restul de lapte (300 ml) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa la racit.
Cele 2 creme se mixeaza impreuna si se aseaza 1/2 peste primul blat, iar cu restul de crema umplem rozetele care le-am taiat in jumatate.
Comments