- 6 oua
- 100 g pesmet
- 130 g zahar
- 3 linguri faina
- o sticluta rom
- 400-500 ml apa
- 2 sticlute rom
- 500 g frisca
- 2 iaurturi simple sau cu fructe
- 3 piersici
- 2 linguri de zahar
Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda..
Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul.
Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zahar pana se topeste tot zaharul,iar dupa ce stingem focul adaugam romul.
Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul.
Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zahar pana se topeste tot zaharul,iar dupa ce stingem focul adaugam romul.
Piersicile taiate cuburi se pun la fiert cu 2-3 linguri de zahar+o lingurita zeama de lamaie pana incept sa se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca.
Dupa ce blatul s-a racorit se taie un capac din blat si se da la o parte. Blatul ramas se insiroapeaza bine, insiropati si capacul.
Frisca se amesteca cu iaurt + piersicile fiert si se umble blatul.
Eu capacul de sus l-am taiat felii si le-am asezat peste frisca voi faceti cum vreti :)
E delicios!
Comments