- 450 g faina
- 450 ml lapte
- un praf de sare
- 3 oua
- 3 lingurite margarina
- 2 pliculete praf de copt
- 6 linguri cu varf zahar
- zahar vanilat optional
Laptele se pune intr-un castron, se adauga zaharul, ouale, margarina, zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua. Se mixeaza pana se obtine o compozitie fina si fara cocoloase.
Luam o tigaie de teflon, o punem la incins pe foc mic si luam din compozitia de clatite cate un polonic si turnam in mijlocul tigaii fara sa miscam tigaia. Lasam la prajit pe o parte pana se rumeneste si o intoarcem.
Reteta este preluata de pe Gourmandine. Multumesc!
Noi le-am servit cu pere din compot si sos caramel .
Comments