Skip to main content

Prajitura "Fulg de nea"



Blat
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri apa
    • 200g faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 180g zahar
    • 8g praf de copt
Galbenusurile se mixeaza bine cu zahar, zahar vanilat si cele 10 linguri de apa pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor. Se pune toata compozitia intr-o tava si se coace 15-20 de min la foc potrivit.

Pentru crema eu am dublat cantitatile si am pus mai putina margarina..
    • 400g margarina Rama
    • 200g nuca de cocos
    • 700 ml lapte
    • esenta de rom
    • 2 linguri amidon alimentar
Nuca de cocos se amesteca cu amidonul alimentar si se adauga laptele putin cate putin apoi se pune amestecul la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se adauga romul.
Margarina se freaca intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate o lingura din compozitia de cocos si amestecam bine.

Glazura
    • 5 albusuri
    • 200g zahar 
    • nuca de cocos
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Punem blatul (eu l-am insiropat putin cu sirop de visine), apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos. Se pastreaza la rece pana la servire.

Reteta este preluata de pe blogul Amaliei. Multumesc!

Comments

Emily said…
o prajitura delicioasa si frumoasa! :*

bine te-am gasit!

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P