- 225 gr ciocolata amara
- 60 gr unt
- 80 g zahăr
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie sau rom
- 2 oua mari
- 225 gr faina
- un praf de sare
- zahar tos si pudra pentru exterior
Ciocolata se topeste la bain marie cu untul. Ouale se mixeaza cu zahar pana isi dubleaza volumul. Peste se adauga ciocolata topita si usor calduta, se amesteca pana la omogenizare si apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Aluatul obtinut o sa fie destul de cremos, se lasa la frigider minim 3 ore sau peste noapte. Se formeaza bilute cat o nuca pe care le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10-12 minute. Dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca in tava pentru ca sunt foarte fragili. Sursa.
Comments