Pentru 5 evantaie cat doua palme de mari.
Aluat
- 3 galbenusuri
- 600 g faina
- 50 g zahar pudra
- 100 g margarina
- 300 ml lapte
- 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
- un praf de sare
- optional zahar vanilat
Intr-un bol incapator se pun cele 3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.
Umplutura
- 5 mere
- zahar
- scortisoara
- 100 g fulgi de migdale
- 1 lingura unt
- optional o lingura de pesmet (daca lasa merele prea multa zeama)
- un ou pentru uns evantaiele
Merele taiate cuburi se calesc in unt cu scortisoara si zahar dupa gust. La urma se pun fulgi de migdale.
Aluatul se imparte in 5 bile si fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, peste se pune mere. Se aduce o parte la jumatatea foii si pe cealalta la fel rezultand un dreptunghi mai mic care se rastogoleste pe partea cealalta si se aseaza in tava(tapetata cu hartie de copt).
Se taie fasii care se rasucesc sa se vada umplutura,dupa care dati aluatului o forma de semicerc.
Se lasa la crescut 10 minute, se ung cu ou batut si se coc la 180C pana se rumenesc.
Comments
te asteapta un premiu la mine pe blog!!:P