Skip to main content

Evantaie cu mere


Pentru 5 evantaie cat doua palme de mari.

Aluat
  • 3 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g margarina
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite
  • un praf de sare
  • optional zahar vanilat 
Intr-un bol incapator se pun cele  3 galbenusuri si se amesteca cu 100 g margarina topita si racita. Peste se adauga zaharul pudra, sarea si laptele caldut si se amesteca, apoi se pune si faina amestecata cu pliculetele de  garant si se framanta un aluat ca de paine care se lasa la dospit 30 de minute.

Umplutura
  • 5 mere
  • zahar 
  • scortisoara
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1 lingura unt
  • optional o lingura de pesmet (daca lasa merele prea multa zeama)
    • un ou pentru uns evantaiele
Merele taiate cuburi se calesc in unt cu scortisoara si zahar dupa gust. La urma se pun fulgi de migdale.

Aluatul se imparte in 5 bile si fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, peste se pune mere. Se aduce o parte la jumatatea foii si pe cealalta la fel rezultand un dreptunghi mai mic care se rastogoleste pe partea cealalta si se aseaza in tava(tapetata cu hartie de copt).
 Se taie fasii care se rasucesc sa se vada umplutura,dupa care dati aluatului o forma de semicerc.
Se lasa la crescut 10 minute, se ung cu ou batut si se coc la 180C pana se rumenesc.



Comments

Stefy said…
arata ff bine...
te asteapta un premiu la mine pe blog!!:P

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P