Skip to main content

Tort diplomat cu piersici



  • 600 g frisca batuta
  • 1 pachet gelatina
  • 1 iaurt de piersici (180 g)
  • piscoturi rotunde sau lungi
  • un compot de piersici (800 ml)
    • zahar optional
Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan. Piersicile se pun la scurs si siropul se pastreaza.Gelatina se pune la dizolvat in 100 ml sirop. Un sfert din piersici le-am facut piure intr-un blender si le-am pus pe foc pana au dat in clocot(aici puteti pune zahar daca vreti mai dulce), apoi am oprit focul si l-am lasat cateva minute sa se odihneasca, am pus gelatina dizolvata si am amestecat bine. Piscorurile se inmoaie in siropul de piersici si se aseaza in tava cum vreti voi. Piureul se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 2-3 linguri de frisca pana se omogenizeaza si apoi cu restul de frisca si iaurt.
Eu am pus un strat de frisca, am dat la congelator 5 min, apoi am pus un strat de felii de piersici, apoi restul de frisca si piscoturi inmuiate deasupra. Tortul se da la frigider pana a doua zi, se rastoarna si se orneaza dupa preferinta.



Comments

Deni said…
Hi, Geo. Imi spui te rog cate grame are 1 plic de gelatina? Thanks!

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...