- 600 g frisca batuta
- 1 pachet gelatina
- 1 iaurt de piersici (180 g)
- piscoturi rotunde sau lungi
- un compot de piersici (800 ml)
- zahar optional
Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan. Piersicile se pun la scurs si siropul se pastreaza.Gelatina se pune la dizolvat in 100 ml sirop. Un sfert din piersici le-am facut piure intr-un blender si le-am pus pe foc pana au dat in clocot(aici puteti pune zahar daca vreti mai dulce), apoi am oprit focul si l-am lasat cateva minute sa se odihneasca, am pus gelatina dizolvata si am amestecat bine. Piscorurile se inmoaie in siropul de piersici si se aseaza in tava cum vreti voi. Piureul se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 2-3 linguri de frisca pana se omogenizeaza si apoi cu restul de frisca si iaurt.
Eu am pus un strat de frisca, am dat la congelator 5 min, apoi am pus un strat de felii de piersici, apoi restul de frisca si piscoturi inmuiate deasupra. Tortul se da la frigider pana a doua zi, se rastoarna si se orneaza dupa preferinta.
Comments