- 8 oua
- 400 g zahar
- 200 ml apa calduta
- 200 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita sare
- 250 g visine(eu am avut uscate si le-am pus la fiert in apa pana s-au umflat apoi le-am scurs si le-am mixat intr-un blender)
Separam
albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu
mixerul la viteza potrivita cu 150 g zahar, sare, apa calduta, uleiul, zaharul
vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile
le batem bine cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si
le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura
mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am separat compozitia in doua si intr-o parte am pus cacao si in cealalta am pus visinele facute puree.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava rotunda sau 2 tavi mari de cozonac. Se pune un strat de cacao unul de vanilie cu visine, apoi iar cacao pana se umple tava apoi se coace cam o ora la 180 de grade Celsius, pana trece testul
scobitori.
Comments