Se face un blat din 5 oua sau il puteti cumpara daca va este mai usor..
- 5 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de gris sau pesmet
- 3 linguri faina
- 3 linguri miere
- 4 linguri cacao
- 150 g zahar
- 25 ml lapte
- 125 ml ulei
- un praf de sare
- 1 pachet praf de copt.
Ouale
se separa, galbenusurile se bat cu zaharul + zaharul vanilat pana
amestecul e ca o crema. Se adauga faina, cacao, praful de copt si
grisul. Se mixeaza usor. Adaugati si uleiul + laptele+ mierea peste
galbenusuri. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se
incorporeaza si albusurile peste galbenusuri amestecand ff usor.
Compozitia rezultata trebuie sa fie destul de lichida. Se tapeteaza o forma rotunda cuhartie de copt, se toarna compozitia si se coace la 170 grade C pana a
trecut testul scobitori. Blatul racorit se taie in 3 felii.
Crema
- 450 g ciocolata (eu am pus 300g ciocolata cu lapte, 150g ciocolata neagra).
- 800 ml frisca lichida
- o esenta de rom
- optional un plic mic de intaritor de frisca
Ciocolata
se rupe bucatele mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida
amestecand mereu pana se topeste ciocolata detot. Se opreste focul si se lasa la racorit afara cam o ora, apoi se baga la congelator pentru o ora.
Se scoate de la congelator si se spumeaza cu mixerul cu esenta de rom si praful de frisca.
Sirop - OPTIONAL- blatul de mai sus iese f pufos si nu trebuie insiropat
- 100 ml apa
- zahar dupa gust
- o esenta de rom
Glazura
- 100 g ciocolata
- 50 g frisca lichida
Punem frisca intr-un vas la incalzit, apoi punem ciocolata,
omogenizam bine pana se topeste toata ciocolata.
Turnam peste tort cand este putin calduta.. Pentru decorul panza de paianjen am amesteca 4 linguri de zahar pudra cu cateva lingurite de lapte si am facut cercuri pe tort cat glazura era calda apoi am tras dungi ca si cum as taia felia de tort... puteti vedea video aici .
Turnam peste tort cand este putin calduta.. Pentru decorul panza de paianjen am amesteca 4 linguri de zahar pudra cu cateva lingurite de lapte si am facut cercuri pe tort cat glazura era calda apoi am tras dungi ca si cum as taia felia de tort... puteti vedea video aici .
Comments