Skip to main content

Prajitura cu nuca de cocos si dulceata de zmeura




Blat
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 200 gr zahar tos
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri de miere
  • 5 linguri pesmet alb
  • un praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 1 plic si jumatate de praf de copt
Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul tos si zaharul vanilat pana la omogenizare. Peste se adauga praful de copt si faina cernuta si mixam pana se incorporeaza. Se adauga cacao, pesmetul, uleiul, laptele si mierea  si amestecam pana se incorporeaza totul. Separat se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Peste spuma se adauga compozitia de cacao si se amesteca. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se coace blatul la 180 de grade. Blatul racorit se taie in doua felii.

Crema
  • 1300 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 350 gr zahar
  • 13 linguri gris
  • 400 gr nuca de cocos
  • esenta de vanilie sau rom( eu am pus rom)
      • 250 gr dulceata de zmeura
      • fulgi de cocos pentru decorat 
Laptele,  zaharul si grisul se pun pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa.  Se opreste focul si peste grisul fierbinte  se pune cocosul  plus untul si se spumeaza crema cu mixerul la viteza potrivita. Se adauga si esenta de rom. Crema se pune calda peste primul blat, se adauga un strat de dulceata(100 gr), al doilea blat, iar un strat de dulceata si fulgi de nuca de cocos.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Chec pufos

Reteta o am de la miresica alibd careia ii multumesc ! Este cel mai pufos/gustos chec care l-am facut pana acum. Ce ne trebuie: 8 oua 500 g zahar 200 ml apa calduta 200 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat  500 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurri cacao Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza potrivita cu 250 g zahar, apa calduta, uleiul,zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile le batem bine  cu restul de zahar (250 g) pana devin o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul si nu mai se vede alb. Eu am oprit 2 polonice din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao. Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 tavi mari de cozonac(eu am avut 2 mici si una potrivita de asta mi-au iesit 3 checuri dar daca tavile voastre sunt mari incape numa bine in 2 tavi). Impartiti compozitia in cele 2 tavi si...

Prajitura "Tavalita"

 Blatul eu l-am facut pe cel de chec care iese f pufos si reteta de glazura este preluata de pe bucataras.ro                                                                                                                             • 8 oua • 300 g zahar • 200 ml apa calduta • 200 ml ulei • 2 plicuri zahar vanilat • 350 g faina • 1 plic praf de copt • Coaja de lamiae, esente Separam albusurile de galbenusuri in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixer...