Reteta este pentru o tava mare.
Foile
21 linguri ulei
21 linguri zahar
21 linguri lapte
3 lingurite amoniac stins cu lapte
2 plicuri zahăr vanilat
faina cat cuprinde... pana se face un aluat nelipicios.
Compozitia se imparte in 4 si se intind foi subtiri pe fundul tavi.. Se coc la 180 de grade. (Se coc destul de repede)
Crema
1,200 l lapte
130 g amidon
2 pachete zahar vanilat
8 galbenusuri
300 g zahar sau dupa gust
3 albusuri
Zeama & coaja de la o lămâie
* dulceata de care vreti (200 g)
Galbenusurile se mixeaza cu zahar pana se albesc. Peste se adauga 200 ml lapte, amidon si se amesteca. Restul de lapte (1 l) se pune la foc incet la fiert impreuna cu zaharul vanilat si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca cu telul pana se ingroasa ca o budinca. Daca vreti mai dulce mai adaugati zahar. Cand creama sa ingrosat bine se adauga cele 3 albusuri batute spuma, coaja si zeama de lamaie si se mai amesteca un minut apoi se lasa la racorit.
Intr-o tava se pune o foaie, jumatate din crema calda, încă o foaie apoi un strat de dulceața, alta foaie, restul de crema si ultima foaie deasupra. Se lasa la temperatura camerei peste noapte apoi se da la frigider câteva ore. Se pudreaza cu zahar.
Comments