Reteta este adaptata dupa gustul meu...Pentru 30-35 bucati...
- 200 g zahar + 3 linguri pentru caramalizare
- 125 ml apa clocotita
- 1 ou
- 50 g unt topit si racit
- 300g +150g faina
- 1 lingurita scortisoara + un praf de nucsoara daca va place
- 50 g nuca macinata
- un varf cutit de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Glazura
- 1 albus
- 1 pahar de zahar pudra (masura paharului trebuie sa fie 250ml)
In restul de faina (300g) se adauga 1/2 lingurita bicarbonat de sodium, nuca macinata, untul topil, oul, sarea si amestecul de caramel racit se amesteca bine cu o lingura apoi se framanta pe masa pana se uniformizeaza. Aluatul va fi putin lipicios. Se formeaza bilute cam de marimea cat o nuca...
Se aseaza bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C pentru 11 minute.
Cat se coace turta faceti repede glazura. Cu ajutorul unui mixer se mixeaza albusul adaugand treptat zaharul pudra... Dupa vreo 5 minute glazura trebuie sa arate cam asa....
Fiecare biluta se tavaleste prin glazura cu ajutorul unei lingure.. sau le puteti pune intru-un bol mare si turnati glazura peste.... Apoi se pun inapoi in tava si se mai coc 2 minute ca sa se intareasca glazura... Sunt delicioase!
Comments