Skip to main content

Panna cotta cu sos de afine


 
  • 900 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte rece
  • esenta de vanilie sau rom..
  • 3 linguri de gelatina(voi daca aveti la plic cititi pe plic pentru cat lichid este si calculati cat trebuie..)
 Gelatina se pune la inmuiat in lapte... zaharul si frisca se pun la fiert la foc mic si cand este calduta turnati laptele+gelatina peste, opriti focul si puneti esenta. Frisca se toarna in forme de care aveti...
Vasele care le folositi trebuiesc umezite cu apa rece inainte de a turna frisca..
* Eu am folosit si containere de plastic si forme pentru prajituri... merge f bine si in vase de sticla .
Eu le-am dat la frigider peste noapte.




Sos de afine

200 g afine
2 linguri de zahar
1 lingura de zeama de lamaie.
2 linguri de apa
Totul se fierbe la foc mic pana incep sa se lege..
 

Comments

ali said…
Cat de bine arata!
Trebuie sa fie tare gustoasa!
Nely said…
WOOWWWW! ce bine arata!
FELICITARI!
Denisa said…
Hi, Geo:)
Spune-mi te rog de care frisca lichida ai folosit? Dar gelatina?
Vreau sa fac si eu panna cotta ca nu am facut niciodata si arata tare bine:)

p.s locuiesc in USA, asa ca vreau sa folosesc aceleasi ingrediente ca si tine, sa am succes garantat:)

Aaaa, felicitari pt tot ce faci! Te pricepi, nu gluma:)
Georgiana Petru said…
Multumesc fetelor! Denisa, frisca lichida iau ori Country fresh care e o cutie mov. or Hiland o cutie galbena http://farm4.static.flickr.com/3410/3254699662_5aabd668f3.jpg.. Gelatina eu o cumpar de la un magazin de polonezi,trebuie sa fie fara aroma, la jewel sau alte magazine nu am gasit decat Jello diferite culori dar nu e buna pentru panna cotta sau diplomat ca nu intareste asa de bine.Incearca sa intrebi la magazine europene de clear gelatin. te pup :*

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P