Aluat
- 1 kg faina
- 400 g unt
- 2 oua
- 6 lingurite drojdie
- o cana de apa calduta
- sare
Untul se taie bucatele si se framanta cu faina, adaugati drojdie care se face in putina apa calda cu o lingura de zahar, sarea, ouale si restul de apa. Se amesteca toate pana obtineti un aluat ca cel de paine. Se lasa la dospit la temperatura camerei jumatate de ora.
Umplutura.. ( eu le-am facut sarate)
- 350 g telemea
- 100 g parmezan
- 6 oua
- 2-3 linguri de zahar
Se intinde foaie cam de 5 mm se pune umplutura si se aduna colturile opuse unul peste altul. Eu am folosit o scobitoare sa se tina mai bine. Se aseaza placintele intro tava unsa si se ung cu ou. Se dau la cuptor la 190 C pentru 10 minute(cat sa creasca) pe gratar mai jos, si dupa aia le urcam in cuptor mai sus si setam la 220 C. Cand sunt rumenite le scoateti si le stropiti cu putina apa si se acopera cu un prospot 10 minute. Atentie sa scoateti scobitorile dupa ce s-au copt. :)
Comments