Skip to main content

Poale-n Brau





Aluat

  • 1 kg faina
  • 400 g unt
  • 2 oua
  • 6 lingurite drojdie
  • o cana de apa calduta
  • sare







Untul se taie bucatele si se framanta cu faina, adaugati drojdie care se face in putina apa calda cu o lingura de zahar, sarea, ouale si restul de apa. Se amesteca toate pana obtineti un aluat ca cel de paine. Se lasa la dospit la temperatura camerei jumatate de ora.
Umplutura.. ( eu le-am facut sarate)
  • 350 g telemea
  • 100 g parmezan
  • 6 oua
  • 2-3 linguri de zahar
(Daca vreti sa fie dulci inlocuiti telemeaua cu branza de vaci, puneti mai mult zahar+ vanilie, stafide samd )

Se intinde foaie cam de 5 mm se pune umplutura si se aduna colturile opuse unul peste altul. Eu am folosit o scobitoare sa se tina mai bine. Se aseaza placintele intro tava unsa si se ung cu ou. Se dau la cuptor la 190 C pentru 10 minute(cat sa creasca) pe gratar mai jos, si dupa aia le urcam in cuptor mai sus si setam la 220 C. Cand sunt rumenite le scoateti si le stropiti cu putina apa si se acopera cu un prospot 10 minute.  Atentie sa scoateti scobitorile dupa ce s-au copt. :)

Comments

alina said…
Numai poale-n brau cu parmezan nu facea bunica :))

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P