Reteta este preluata de pe blogul Amaliei.
Eu am folosit 6 oua pentru ca 4 erau prea putine pentru forma mea de 24 cm.
Blat
- 6 oua
- 6 linguri faina
- o lingurita praf de copt
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa calda
- 5 linguri cacao
Crema
- 670 ml lapte
- 70 g ciocolata alba
- 2,5 linguri de zahar
- 70 g amidon de porumb
- 170 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
Amestecam 100 ml lapte cu zahar (cele 2,5 linguri ) si amidon. Restul de lapte se pune la foc mic intr-o oala impreuna cu ciocolata pana da in clocot. Se adauga apoi amestecul de amidon amestecand continuu pana cand se ingroasa. Lasati sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se amesteca cu crema racita complet.
Glazura
- 140 g ciocolata cu lapte
- 100 g margarina
- 3 linguri lapte
- optional 2,5 linguri de zahar
Toate ingredientele se topesc pe foc sau la microunde. Se lasa sa se raceasca si se mixeaza.( Eu nu le-am mai mixat) Asa cum a scris si Amalia, glazura iese cam dulce asa ca puteti renunta la zahar.
Asamblam tortul asa: o foaie blat, ½ crema, ½ glazura, iar foaie blat, restul de crema si restul de glazura. Se decoreaza dupa preferinta si se taie a 2-a zi.
Comments