Skip to main content

Tort cu lapte

Reteta este preluata de pe blogul Amaliei. 
Eu am folosit 6 oua pentru ca 4 erau prea putine pentru forma mea de 24 cm.


Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa calda
  • 5 linguri cacao
Ouale se mixeaza cu zahar. Faina, praful de copt si cacao se cerne si se adauga treptat  peste oua, se pune si apa si se amesteca pana se incorporeza toate ingredientele. Impartiti compozitia in doua si coaceti  2 blaturi ( o puteti coace toata deodata si taiati blatul in 2)  intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt.

Crema
  • 670 ml lapte
  • 70 g ciocolata alba
  • 2,5 linguri de zahar
  • 70 g amidon de porumb
  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
Amestecam 100 ml lapte cu zahar (cele 2,5 linguri ) si amidon. Restul de lapte  se pune la foc mic intr-o oala impreuna cu ciocolata pana da in clocot. Se adauga apoi amestecul de amidon amestecand continuu pana cand se ingroasa. Lasati sa se raceasca.  

Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se amesteca cu crema racita complet.

Glazura
  • 140 g ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina
  • 3 linguri lapte
  • optional 2,5 linguri de zahar
Toate ingredientele se topesc  pe foc sau la microunde. Se lasa sa se raceasca si se mixeaza.( Eu nu le-am mai mixat) Asa cum a scris si Amalia, glazura iese cam dulce asa ca puteti renunta la zahar.
Asamblam tortul asa: o foaie blat, ½ crema, ½ glazura, iar foaie blat, restul de crema si restul de glazura.  Se decoreaza dupa preferinta si se taie a 2-a zi.

Comments

Mimmi said…
E preferatul meu,imi place foarte mult.A iesit foarte frumos !!!
Georgiana Petru said…
Multumesc frumos! Ti-am dat add in lista mea de bloguri. :)
Amalia said…
Foarte bine ti-a iesit , felicitari !

Popular posts from this blog

Tort Savarina

Am pus asa: 6 oua 100 g pesmet 130 g zahar 3 linguri faina o sticluta rom 400-500 ml apa 500 g frisca Albusurile se bat impreuna cu zaharul + un praf de sare si la urma romul. Se adauga si ouale si se amesteca incet.. la urma puneti si pesmetul + faina. Compozitia eu am turnato intro forma de bavareza, dar puteti folosi orice forma rotunda.. Se coace la foc potrivit 20-25 de minute, timp in care prgatim siropul. Siropul l-am facut din 400-500 ml apa si zahar cam 200 g.. + cateva sticlute de rom. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se topeste tot zaharul, dupa ce stingem focul adaugam romul. Blatul eu l-am lasat sa se raceasca complet dupa care l-am taiat in 2, l-am insiropat ff bine aman2 parti si l-am umplut cu frisca cam 500 g frisca. Deasupra l-am ornat cu frisca, capsuni + sos de capsuni care l-am facut din 100 g capuni, 1 cub de unt, zahar dupa gust... le-am pus pe foc pana a dat in clocot dupa care l-am dat prin blender.

Tort Diplomat cu Afine

600 g frisca batuta 2 pachete gelatina 500 g afine piscoturi zahar 250 ml suc de care vreti  1 plic zahar vanilat Se tapeteaza o tava de cozonac lunga sau o tava rotunda cu celofan.  Gelatina se pune la dizolvat in 50 ml suc. Eu am oprit 50 g afine sa am pentru ornat restul le-am pus la fiert cu restul de suc(200ml). Se fierb la foc mic impreuna cu zahar dupa gust si zahar vanilat pana se topeste zaharul si incepe sa isi schimbe culoarea si lasa sirop, cam 10-15 minute. Apoi afinele se scurg de sirop si doar 100 ml de sirop fierbinte se va amesteca cu gelatina dizolvata si afinele scurse. Restul de sirop se opreste deoparte pentru a insiropa piscoturile. Piscorurile se inmoaie in siropul de afine caldut si se aseaza in tava cum vreti voi.  Afinele cu gelatina se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se amesteca cu 3 linguri de frisca pana se omogenizeaza apoi se adauga treptat restul de frisca. Eu am pus piscoturi doar pe marginea tavei ...

Masa de ziua mamei mele :P